HÅNDVÆRKERFRADRAG 2018 og frem

Håndværkerfradraget blev gjort permanent gennem finansloven i starten af 2018, og udløber derfor først, hvis den aktivt nedlægges i folketinget.

Ordningen giver fortsat fradrag på op til kr. 12.000 for håndværksydelser pr. person over 18 år i husstanden, blandt andet til installation af varmepumper, herunder luft-til-luft varmepumper med og uden kølefunktion. Arbejdslønnen kan trækkes fra, som servicefradrag på din selvangivelse, så længe arbejdet står på listen over godkendte ydelser, jfr. SKAT's hjemmeside nedenfor. Så tag det med i dine overvejelser, når du står for at skulle investere i energiforbedringer til din bolig eller sommerhus, herunder reparationer, udskiftninger og installationer. 

For udnyttelse af håndværkerfradraget skal du VÆRE OPMÆRKSOM PÅ, at du skal have et cpr.nr., være almindelig skatteligtig borger i Danmark, og være fyldt 18 år, inden udgangen af indkomståret, hvor du søger om fradrag. Du skal have en faktura for udført arbejde. Betaling skal ske elektronisk (overførsel via bank, kreditkortbetaling eller indbetalingskort). Indtaste din udgift i et særligt indberetningsmodul hos SKAT. Du skal gemme dokumentation for det udførte arbejde og betalingen i minimum 3 år efter indkomstårets udløb.     

Du kan evt. læse mere på SKATs egen hjemmeside.

ENERGIFORBEDRINGSTILBUD både til PRIVATE og VIRKSOMHEDER

Hos AURA kan du få kontant tilskud, når man laver energiforbedringer i boligen. AURA giver tilskud til blandt andet

 

Selvom AURA ikke dækker hele landet, gælder ordningen for HELE LANDET.

Se mere i linket nedenfor:

https://www.aura.dk/radgivning/fa-tilskud-til-energirenovering/

Du kan f.eks. få et kontant indskud til renovering af dit hus, herunder udskiftning af oliefyr og kedler, vinduer og isolering.

Det er vigtigt, at du ansøger om tilskuddet, INDEN du bestiller håndværkere og materialer.

Vil du vide mere:

Vi står naturligvis altid til rådighed for at svare på eventuelle spørgsmål, som du måtte have i forbindelse med tilskudsmulighederne. Klik her for kontaktinfo. 

Klik her for at vende til forsiden.